Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säkrade explosiv last vid bussdepå

(Uppdaterad 18.12) Naturgasbehållare riskerade att explodera efter att en lastbil vält i Bettorp. Men nu är faran över.– Containerflaket som tippat är säkrat, säger räddningstjänstens inre befäl Kenneth Cederström.

Annons

Efter att en lastbil vält i Bettorp spärrade räddningstjänsten av ett område på några hundra meter runt Nobinas bussdepå i Bettorp. Lastbilen läckte diesel och var dessutom lastad med cylindrar fyllda med naturgas som riskerade att explodera. Cylindrarna var monterade i en container.

Vid 14-tiden på fredagseftermiddagen åkte Nerikes brandkår till platsen. Med hjälp av en lyftkran kunde containerflaket med behållarna lyftas upp. Vid 18-tiden hade räddningstjänsten lämnat platsen.

– Vi har lyft upp containerflaket och det har inte gått hål på något kärl. Nu är det upp till företaget som äger kärlen att ta reda på dem, säger räddningstjänstens inre befäl Kenneth Cederström.

Containern hade landat på ett betongfundament när lastbilen välte. Eftersom skruvar riskerade att punktera kärlen avbröt räddningstjänsten sin insats och inväntade en lyftkran.

Enligt räddningstjänsten fanns det ingen risk för allmänheten. Men både Karosserigatan och Skottvägen spärras när containerflaket lyftes.

Cirka 150 liter diesel läckte ut från lastbilen. Men allt rann ner i brunnar som är gjorda för att klara av sådana utsläpp, enligt räddningstjänsten.

Mer läsning

Annons