Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sålde mobiler - skickade kaffe

26-åringen sålde mobiltelefoner och datorer på Blocket – trodde köparna. Men i stället skickade hon paket med tvättmedel och kaffe samtidigt som närmare 100 000 kronor flöt in på kontot. Nu döms kvinnan för 33 fall av bedrägerier.

Annons

Kvinnan, som är skriven i Stockholm, men tidigare bosatt i Örebro ägnade sig systematiskt åt nätbedrägerier mellan 2011 och 2013. I annonserna angavs till exempel att telefonen var helt ny men att kartongen hade öppnats. ”Säljer den väldigt billigt så vill ej ha skambud”, skrev kvinnan i flera annonser på Blocket och Tradera.

I annonserna uppgav 26-åringen också att telefonerna skulle skickas genom postförskott. Men efter att köparna hade hämtat ut paketen på posten upptäckte de att de hade blivit grundlurade. I paketen fanns till exempel kaffe, vetemjöl och florsocker.

33 personer från olika delar av landet nappade på annonserna. Närmare 100 000 kronor betalades in på kvinnans konto.

26-åringen har i förhören sagt att hon varken kan erkänna eller förneka brott eftersom hon säger sig sakna minnesbilder från perioden.

Örebro tingsrätt dömer kvinnan på samtliga punkter: 33 fall av bedrägerier. Rätten anser att det är bevisat att kvinnan varit gärningsman och att pengarna som betalades ut också registrerats på 26-åringens konto – liksom uttagen.

Tingsrätten bestämmer straffet till skyddstillsyn. Hon ska också betala skadestånd på totalt 98 839 kronor fördelat på de 33 personerna som drabbades.

Mer läsning

Annons