Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Salig musik-och hästblandning

Örebros gator kantades med folk i söndags. Och när det var dags för uppvisning på Stortorget fanns det inte en chans att få en skymt av showen om man inte var ute i god tid. Den beridna högvakten var på besök i söndags och det märktes.

Annons

Stolt kan vi konstatera att det lokala inslaget var på topp: bland åtta värnpliktiga musiker i högvakten kom två från Västernärke, nämligen Gustaf Sjösvärd och David Österberg. Gustaf spelar trumpet medan David håller sig till slagverk.

Se NA-fotografen Per Knutsons bilder som berättar om den beridna högvakten. Klicka på bilden till höger för att öppna bildalbumet.

Missa inte detta: I tisdagens NA-tidning kan du se en del av bilderna i tryck och läsa Inger Nordahls text om Gustaf Sjösvärd och David Österberg.

Klara, färdiga. David Österberg slår an takten på sina pukor, medan Gustaf Sjösvärd, strax till höger, gör sig beredd med trumpeten.
Vakande öga. Gustaf Sjösvärd kollar grannens häst. Visserligen är hästarna lugna och vältränade, men man kan aldrig vara helt säker.
Slutlig finish. Lite trångt är det i bussen. David fixar till den sista putsen ute i det fria.
Förvandling. Han gick in i bussen i fläckiga militärkläder och kom ut som en stilig beriden musikant, David Österberg baxar in sin gamla utrustning i bagageutrymmet.
Full koll. Gustaf ser till så att sadeltäcket sitter rätt och bekvämt på Krut. De båda ska snart samarbeta sig fram genom centrala Örebro.
Stadig kompis. Harry kastar en blick på pukan. Han vet, han har varit med många gånger, att snart ska han bära både David och pukan.

Mer läsning

Annons