Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sambon till mannen som sköt har anhållits

Sambon till mannen som misstänks för skottdramat i Odensbacken på onsdagen har anhålits. Hon är misstänkt för grovt vapenbrott. I morgon, fredag, kommer åklagaren att ta ställning till om paret ska begäras häktade.

Annons

Mannen är misstänkt för framkallande av fara för annan och för grovt vapenbrott. Kvinnan är misstänkt enbart för det senare brottet.

– Jag kan bara säga att hon är misstänkt för grovt vapenbrott. Det har ju varit ett vapen där, kommenterar åklagare Lars Duberg som leder förundersökningen.

Två förhör har hållits med mannen, lika många med kvinnan. Vad som sagts vill inte Duberg gå in på med hänsyn till utredningen.

Obesvarade frågorOrsaken till varför mannen sköt, vilket vapen som användes samt uppgiften om att skott ska ha avlossas redan vid femtiden på onsdagsmorgonen är exempel på frågor som Duberg inte vill besvara.

– Utredningen fortsätter och i morgon kommer jag att ta ställning i häktningsfrågan. Det är nog det jag kan säga, förklarar åklagaren.

Björn Israelsson är mannens advokat. Han hade inte hunnit sätta sig in i ärendet när NA pratade med honom på torsdagseftermiddagen. Och han kunde inte säga något om mannens inställning till brottsanklagelserna.

Bara telefonkontakt– Jag har inte den blekaste aning. Jag har bara pratat kort med honom i telefon, förklarade Björn Israelsson.

Han räknar med att träffa sin klient i dag fredag – förutsatt att åklagaren begär mannen häktad.

Det var vid 10.30-tiden på onsdagen som polisen fick larm om att en man i 40-årsåldern sköt vilt omkring sig från en lägenhet i Odensbacken.

Mannen ska ha skjutit genom lägenhetens fönster i riktning mot Icas kundparkering. I fönstret fanns fem kulhål.

Skott hade även avlossats genom väggen in till grannlägenheten. Där bor en äldre kvinna som enligt uppgift fick ta skydd bakom kylskåpet när mannen började skjuta.

Totalt ska fem kulor ha skjutits genom hennes vägg.

Efter en fyra timmar lång förhandling över telefon med polisen gav mannen upp. Han var mycket berusad när han greps.

Mer läsning

Annons