Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sänkt straff för fusk-Haginge

Göta hovrätt sänker fängelsestraffet för örebroaren som köpte varor för över hundratusen kronor i ÖSK-stjärnan Patrik Haginges namn.

Annons

I april dömdes den 26-årige mannen till två år och sex månaders fängelse för att ha begått en rad brott mot totalt 26 personer. Åtalspunkterna innehöll bland annat grovt bedrägeri, rattfylla, misshandel och olaga hot.

En av gärningsmannens offer var ÖSK-spelaren Patrik Haginge. Tingsrätten fastslog att 26-åringen vid fyra tillfällen mellan den 18:e och 21:a januari med förfalskad legitimation handlat elektronikprodukter för 120 000 kronor i fotbollsspelarens namn.

Men i dag meddelar Göta hovrätt att fängelsestraffet sänks med två månader. Anledningen är att det vid ett av tillfällena, den 18 januari, inte kan bevisas att det var 26-åringen och inte någon annan som utgav sig för att vara Haginge. Till skillnad från de övriga tillfällena säger sig det vittnande butiksbiträdet inte känna igen 26-åringen, och underskriften skiljer sig från de övriga kvittona.

Identitetstjuven har också ändrat sin version från att inte ha kommit ihåg något på grund av narkotikapåverkan till en klar uppfattning av att inte ha varit i butiken. Hovrätten skriver att det visserligen är sannolikt att 26-åringen låg bakom även detta bedrägeri men att det ”inte kan ställas utom rimligt tvivel”.

Däremot ska han fortfarande betala 5 000 kronor i skadestånd till den riktige Patrik Haginge.

Mer läsning

Annons