Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Schyman gästade Örebro

Gudrun Schyman kom till Stortorget för att prata om sitt parti Feministiskt initiativ på tisdagen. 

Annons
Gudrun Schyman gjorde ett framträdande på Stortorget innan turnén för Feministiskt initiativ gick vidare till Karlstad.

Till en början består ringen kring Schyman av ett tiotal personer innan den växer och mot slutet av hennes tal står ett fyrtiotal människor och lyssnar.

– Många har hört det via Facebook, annars är det mycket mun mot munmetoden, man berättar för varandra när något händer, det är mycket så på gräsrotsnivån, säger Gudrun Schyman.

Hon står strax nedanför valstugorna som hon då och då pekar på under talet och refererar till som ”de etablerade partierna i riksdagen”.

Själv menar hon att Feministiskt initiativ skiljer sig från riksdagens partier som inte vågar ta upp alla frågor.

– Det är viktigt att det finns partier som vågar gå ifrån de traditionella partierna och jobbar på sin fritid för att få in nya frågor och kunskaper i demokratin, säger Gudrun Schyman.

De flesta i Feministiskt initiativ som jobbar med valkampanjen och åker runt i turnébussen har tagit ut semester från sina vanliga jobb för att kunna åka runt och värva väljare.

Är Feministiskt initiativ lite som curling? Man hör inte så mycket om det förutom var fjärde år när det är val/OS?

– Nej, vi är inte som curling, men bara för att mediebevakningen av politik är mindre när det inte är val betyder det inte att vi inte finns, vi åker omkring och föreläser då med, säger Gudrun Schyman.

Mer läsning

Annons