Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SD-politiker motanmäler hot

SMS-härvan kring sverigedemokraten Lennart Johansson växer. Först blev han anmäld för hotfulla sex-sms till stora delar av en invandrarfamilj. Nu gör han själv en motanmälan mot storebrodern i familjen.

Annons
Lennart Johansson är polisanmäld för två fall av sexuellt ofredande och ett fall av ofredande. Nu gör han själv en anmälan om olaga hot.

Sverigedemokraten Lennart Johansson blev anmäld efter att ha skickat hotfulla sms fulla av grovt språk till stora delar av en invandrarfamilj i Örebro. Det skedde under Kristi himmelfärdshelgen.

Familjen anmälde honom för sexuellt ofredande och ofredande. Nu har Lennart Johansson lämnat in en polisanmälan mot storebrodern i familjen. Anmälan gäller olaga hot och ofredande. Hoten har framförts med sms som storebrodern skickade till Lennart Johansson. NA har tagit del av meddelanden som även de är hotfulla och grova.

Brodern är redan fälld en gång tidigare för olaga hot mot Lennart Johansson. Enligt storebrodern har han framfört hoten därför att Lennart Johansson vägrar lämna en syster i familjen i fred.

Inom Sverigedemokraterna pågår ett uteslutningsärende mot Lennart Johansson. Det väntas avgöras vid nästa rikspartistyrelsemöte.

Lennart Johansson har tidigare haft flera förtroendeuppdrag som SD-politiker inom Örebro kommun och Inom Örebro läns landsting. Han har blivit avsatt från dem, hävdar partiet medan han själv säger att han avgått frivilligt. En viktig post återstår och det är den som ledamot i landstingsfullmäktige.

– Hur jag ska göra med den återstår att se. Det beror på om jag blir utesluten ur partiet, säger han.

Mer läsning

Annons