Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SD stannar i vallokalerna

Vallokalerna har stängt, men åtta SD-politiker dröjer kvar.
Sverigedemokraterna vill se att allt går rätt till vid rösträkningen.

Annons

Vallokalerna har stängt och rösträkningen är nu i full gång. Politikerna samlas på de olika valvakorna för att invänta valresultatet. Men Sverigedemokraterna har valt att dröja kvar i vallokalerna. De vill se att allt går rätt till vid rösträkningen.

- Vi har fokuserat på vallokalerna i Vivalla, berättar SD:s Jonas Millard.

Litar ni inte på rösträknarna?

- Vi har fått ett brev från en rösträknare som ville berätta att det förekommit fusk tidigare. Det skulle ha handlat om att tillgodoräkna sig röster. Jag kan inte bedöma sanningshalten i det han skrev, men skulle det finnas ett uns sanning i det vore det förskräckligt, säger Jonas Millard.

Ni är inte rädda att folk ser er som snudd på paranoida?- Det får de gärna göra i så fall. Det här är ett viktigt val för oss och vi vill se att allt går rätt till.

Att politiker stannar kvar för att kontrollera rösträkningen efter vallokalernas stängning hör till ovanligheterna, enligt Robert Österlund, valsamordnare på Örebro kommun.

-Det är alltid öppet för vem som helst att övervaka räkningen, men det brukar inte vara speciellt många som utnyttjar den möjligheten, säger han.

Mer läsning

Annons