Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sebastian räddade skorpion från dödsdom

Skorpionen skrämde slag på en Örebrofamilj när de hittade den i en garderob. När Anticimex skulle avliva djuret reagerade Sebastian Andersson direkt - och adopterade skorpionen.

Annons

NA rapporterade under måndagen att en familj hittat en skorpion i sin lägenhet i Örebro. Mannen i familjen beskrev hur hans fru blev "livrädd" när hon hittade djuret i garderoben.

I NA:s kommentarsfält på Facebook var flera läsare kritiska mot att skorpionen skulle avlivas av Anticimex. Sebastian Andersson var först att kommentera: "Sätt stopp! Jag kan adoptera skorpionen", skrev han.

– Jag har velat ha fler skorpioner. I stället för att man ska stampa ihjäl den kan jag lika gärna ta den. Jag blev lite chockad över att det var så många som inte ville att man skulle döda den. Det är en sak om det vore en kattunge, men en skorpion, säger Sebastian Andersson.

Vid 16-tiden på måndagen hämtade han skorpionen i Örebrofamiljens lägenhet. Skorpionen förvarades i en plastburk i familjens garderob. Sebastian föste över skorpionen till en egen plastburk.

– Den var mindre än jag trodde, säger han.

Vad sa familjen?

– De verkade ganska tacksamma över att de äntligen slipper den, säger Sebastian Andersson.

Han har sedan tidigare skorpionerna Bosse, Hasse och Micke. Sin första skorpion köpte han av en kompis för ett par månader sedan. En av skorpionerna har ett stick som liknar ett getingstick. De andra två är giftigare.

– Jag törs inte röra dem. En del tar upp dem men det gör inte jag.

Vad är tjusningen med att ha ett husdjur du inte kan ta upp?– Det är för att det inte är så många som har skorpioner. Det är lite mer spänning att ha det så.

Anticimex hade inga synpunkter på att Sebastian skulle ta hand om skorpionen. Det är helt upp till kunden som anlitat företaget att bestämma sådant.

Mer läsning

Annons