Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Senaste våldtäktenvar ännu mer brutal

Våldtäkten en 23-årig Örebrokvinna utsattes för natten till i söndags var ännu mera rå och brutal än de tidigare kvinnoöverfallen i Örebro. Enligt polisen har den också haft ett mycket utdraget förlopp.

Annons

– Vi vill därför ha tips och iakttagelser från allmänheten från omkring 01 00 och fram till 06 00 på morgonen. Främst från området vid Eurostop men också annat av intresse, säger polisens informationschef Torbjörn Carlson.

50-tal har hörtsKvinnan hittades vid norra brofästet på bron nära Eurostop, halv sex på söndagsmorgonen och fördes till Universitetssjukhuset.Ett 50-tal personer har hittills hörts av polisen.

Det är tipsare, folk som jobbar i området och andra som har uppgifter.Ingen misstänkt är gripen.

Rikskriminalen, som kom till Örebro i måndags, stannar den tid som behövs för att jobba med alla ouppklarade kvinnoöverfall.

Tre utredare vid Rikskriminalens mordkommission, som också utreder andra våldsbrott än mord, läser in sig på fallen.

Vid brottsplatsen togs avspärrningar bort i söndags och nya sattes sedan upp.

Varför?– Sedan avspärrningen brutits fick vi veta att en specialhund skulle skickas till Örebro för att söka spår. Det var orsaken.

Tre fullbordade våldtäkter och åtta våldtäktsförsök har inträffat sedan september. Polisens teori är att det finns åtminstone två gärningsmän. Brotten har utom i ett par fall inträffat under helger.

Tyder det på att personen, eller personerna, vistas i Örebro bara på helger?– Det kan inte uteslutas, men vederbörande kan bo i Örebro men väljer att begå brott under helger.

Tidigare överfall granskas, däribland en brutal överfallsvåldtäkt i Karlaparken 2006. Polisen tog även då hjälp av Rikskriminalen och en så kallad fantombild togs fram, utan resultat.

Signalementet på gärningsmannen vid söndagens våldtäkt är 170 centimeter, 20-25 år, normal kroppsbyggnad klädd i ljus eller beige tröja, alternativt jacka och troligen jeans.

Polisens tipstelefon har nummer 073-811 41 14.

Mer läsning

Annons