Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista gången på dagkollot?

Man har badat, spelat brännboll, dansat zumba och åkt till Skara sommarland. Men nu är dagkollot i Varberga slut. Frågan är om det blir något även nästa år.

Annons
Linda Arnbo.

– Nu måste någon annan visa sitt intresse. Jag orkar inte lägga mer krut på det här, säger Linda Arnbo som samtidigt som hon driver Varbergabadet har jobbat ideellt med kolloverksamheten.

Fattades personalI två veckor har sammanlagt 75 barn gått på dagkollo på Varbergabadet. Tanken var att kollot skulle ha hållit på i ytterligare en vecka men det fattades personal. Och det har varit tufft för arrangörerna att få allt att gå runt. Dagkolloverksamheten drivs till största delen ideellt. Kommunen ställer upp med ett bidrag på 50 000 kronor som går till frukost, lunch, mellanmål, T-shirtar och en bussresa med inträde på Skara sommarland.

Med och sponsrar verksamheten är, förutom Varbergabadet, Längbro församling, Örebro Syrianska IF och Syrianska kulturcentret. Men några pengar till att anställa personal finns inte.

– Det här är andra året som jag har dagkollo och jag jobbar helt ideellt, berättar Linda Arnbo. Jag måste under den här tiden anställa någon annan som kan sköta badet.

Ta ansvarYtterligare en vuxen, Sara Abrahamsson, har jobbat gratis med verksamheten och till sin hjälp har de haft ett antal feriearbetare.

– Genom att ha dagkollot här har de en plats att vara på, fortsätter Linda.

Men varför jobbar du ideellt med det här?– Jag vill försäkra mig om att kollot blir av. Just nu finns det ingen stark förening som vill ta ansvar fullt ut för det här. Jag tror att väldigt många barn här inte skulle ha något att göra om inte kollot fanns, för många är det här den enda aktivitet som händer under sommaren.

Linda Arnbo har jobbat i Varberga i 14 år och drivit badet nästan lika länge. Hon berättar att hon känner starkt för de barn som finns där men nu vill hon att någon annan ställer upp.

– Det här är jättehärliga barn och ungdomar. Jag trivs här men nu önskar jag att andra, som föreningar eller kyrkor, träder fram och visar sitt intresse. Det här var sista året jag jobbade gratis med det här.

Innelaget. Aho Durmaz valde bort brännbollsracket och fick iväg ett snyggt kast istället. Bakom står Sara Abrahamsson och hejar på. Bild. HÅKAN EKEBACKE

Fakta om dagkollot

Dagkollot i Varberga har pågått vecka 25 och 32. Sammanlagt har där varit 75 barn i åldrarna 7-12 år. Dagkollot har pågått från klockan 9 till 15 och barnen har fått frukost, lunch och mellanmål. 100 kronor per barn kostar det att gå på kollot.

Mer läsning

Annons