Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista hoppet om torgstugan grusat

Krögaren Robert Sandqvists sista hopp grusades på fredagen. Kommunen beslutar att han inte får sätta upp en röd stuga på Stora Örebros uteservering.
– Jag är besviken, jag hade tankar om att göra något snyggt.

Annons

Restaurangen Stora Örebro har fått alla tillstånd som krävs för en uteservering på Stortorget i sommar. Krogen ville även ha en röd stuga med vitt staket vid serveringen, men det gillades inte av kommunen. Därför hölls ett möte med Robert Sandqvist, Hannah Ljung (C), vice ordförande programnämnd samhällsbyggnad och tjänstemän från kommunen på fredagen.

Efter mötet konstaterades att stugan ratats ännu en gång.

– Nu sitter jag här och kollar på containrar på nätet, säger Sandqvist uppgivet på fredagskvällen.

– Det är väldigt mycket politisk snack, men man får inga svar. Det enda klara besked jag fått är att stugan får läggas på is. Jag trodde verkligen inte att man skulle neka ett snyggt och genomtänkt bygge.

Ett årRestaurangen Ivy bar och grill som ligger en bit ner på Stortorget har en container till sin uteservering, och därför utgår Robert Sandqvist från att det är en container som gäller även för honom även om det inte uttryckts direkt. För trots att det blir nej på stugan har han blivit lovad bygglov på ett år.

– I år blir det en lösning för att komma i gång, och till nästa år kan man ansöka om ett femårigt bygglov, säger Björn Sundin (S), ordförande programnämnd samhällsbyggnad.

Redan på måndag räknar Robert Sandqvist med att lämna in ett nytt förslag, men han har ingen aning om vad kommunen vill ha.

– Därför ska vi hålla en dialog, det handlar inte om att han ska sitta själv och rita. Stortorget är en av de absolut finaste platser vi har i stan och stugan fungerade inte riktigt där. Det finns ingen mall för hur hus på Stortorget ska se ut, det måste bli en speciallösning, säger Björn Sundin.

Robert Sandqvist ger ändå inte upp stugan helt utan låter bygglovsansökan ligga kvar till nästa sommar.

– I år får jag satsa på den snyggaste containern i Örebro, säger han.

Mer läsning

Annons