Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista ombyggnadsetappen på Kungsgatan i gång

Arbetet med att bygga om Kungsgatan och korsningen vid Engelbrektsgatan är i full gång.
– Just nu byter och kompletterar vi dagvattenledningar och brunnar, säger byggledaren Peter Ericsson.

Annons
Hål i gatan. Några dagar till får man räkna med trafiktrassel i korsningen Engelbrektsgatan/Kungsgatan.

Som NA tidigare berättat har Kungsgatan byggts om i etapper. Nu är det dags för den sista delen från Stortorget och fram till Engelbrektsgatan. I samband med ombyggnationen gör man också olika ledningsarbeten. I förra veckan stängdes trafiken av på Engelbrektsgatan fram till Trädgårdsgatan. Exakt hur länge det arbetet kommer att hålla på är osäkert.

– Det är väldigt svårt att säga men några dagar till kommer arbetet att hålla på. När man gräver så här i en central stad träffar man alltid på saker som ingen har kännedom om, fortsätter Peter Ericsson.

Har ni hittat något kul?

– Nej, nåt kul kan man inte kalla det. Det är bara lite ledningar man inte visste låg precis där. Men när vi drar i gång arbetet mer söder ut, mot Stortorget, ska arkeologer vara med och titta.

Arbetet med Kungsgatan kommer att fortsätta fram till oktober. Tanken är att bredda trottoarerna och ge mer plats för butiksentréer, uteserveringar, sittbänkar och cykelparkeringar. Körbanan ska smalnas av men de flesta p-platser kommer att behållas. Under den här tiden kommer trafiken att stängas av vid olika tidpunkter, antingen på själva Kungsgatan eller i kornsingen framför Kompassen. Mer information finns på Örebro kommuns hemsida, orebro.se.

Mer läsning

Annons