Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjuk fick ingen tillsyn

Fyra undersköterskor i en av kommunens nattpatruller har stängts av från jobbet. De är misstänkta för att inte ha åkt på larm och vanlig tillsyn till en psykiskt sjuk brukare. För att dölja detta har de, enligt uppgift till NA, manuellt manipulerat de så kallade TES-dosorna.

Annons

– Jag kan bara bekräfta att fyra undersköterskor i nattorganisationen är arbetsbefriade men i övrigt vill jag inte kommentera någonting, säger Emma Bernhult, enhetschef för vård och omsorg öster.

– Det pågår en utredning om vad som kan ha hänt och innan den är klar vill jag inte säga någonting. Men när utredningen är färdig kommer vi att berätta vad som hänt, fortsätter hon.

På fackförbundet Kommunal, som organiserar undersköterskorna, är man också förtegen om vad som hänt.

– Jag kan bara säga att personerna i fråga självmant har gått med på att vara arbetsbefriade, säger Britt-Marie Balaj, klubbordförande för klubb äldreomsorg inom Örebro kommun.

–  För övrigt har jag i dagsläget inga kommentarer. Vi får vänta och se vad utredningen kommer fram till.

De så kallade TES-dosorna är en apparat som installeras hos en brukare som behöver någon form av vård eller tillsyn och som är kopplad till det tids- och planeringssystem (TES) som kommunen använder. Det systemet gör det möjligt att mäta den schemalagda tiden som personalen tillbringar hos brukaren.

Mer läsning

Annons