Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skadad skridskoåkareåkte spark till ambulans

(UPPDATERAD 19:42) Skridskoåkaren ramlade på Hemfjärdens is och slogs medvetslös. Men någon hjälp från ambulans och räddningstjänst kunde han inte få ute på isen - svävaren var trasig.

Annons

Händelsen larmades till SOS alarm strax efter klockan 15. Mannen åkte långfärdsskridskor på Rynningeviken öster om Örebro och var i höjd med Hjälmarsberg, mellan två och tre kilometer ut, när han föll och slog i huvudet. Han förlorade medvetandet och blev liggande på isen. Ambulans och räddningstjänst kallades till Rävgången och avsåg att ta sig ut till olycksplatsen. Det visade sig vara svårt – räddningstjänstens svävare var nämligen trasig..

Andra utväg

Som en andra utväg kontaktade man en privatperson på Vinön för att kunna ta hjälp av dennes svävare. Den visade sig dock vara på service.

Ute på Hjälmarisen samlades privatpersoner för att hjälpa mannen, bland annat en läkare som råkade vara i närheten på isen. Mannen kom till medvetande. Ungefär samtidigt kom två personer på spark på väg in mot Rynningeviken.

-Vi erbjöd våra sparkar, om det kunde vara snabbaste sättet att få i mannen till land, berättar Gerd Stålblad och Charlotta Kjerrström.

Kunde transporteras

Läkaren bedömde att mannen skulle klara att transporteras på sparken. Sagt och gjort - flera personer turades sedan om med att skjuta sparken in till Rävgången och den väntande ambulansen.

Ambulanspersonalen tog sig till fots ut och mötte upp. Vid 16-tiden kunde mannen föras med ambulansen till USÖ för vård.

Enligt en kommuniké från USÖ på söndagskvällen var mannen lätt skadad och intagen på vårdavdelning.

Mer läsning

Annons