Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skatteverkets expeditionstängde efter över 40 år

Nu har expeditionen på skattekontoret på Storgatan stängt. Skatteverket, Försäkringskassan och Pensionsmyndighetens expedition samlas nu under samma tak, på Slottsgatan.

Annons

Skatteverket har i mer än 40 år haft sin expedition på Storgatan och varit mycket välbesökt.

- Vi har omkring 4000 till 6000 besök per månad i snitt, säger Yngve Dalhielm skattedirektör.

Hur ska ni klara av belastningen nu i när tre myndigheter ska ha gemensam mottagning?

- Bemanningen är utökad för att vara bättre anpassad till det nya kontoret. Det kommer att arbete runt tio personer där.

Varför slås myndigheternas expedition ihop?

- I första hand för att underlätta för besökarna som många gånger har ärenden rör alla myndigheterna. Vi pratar om livshändelser, som att gifta sig. Då kan man behöva både skatteverket och försäkringskassan om saker.

Kommer postlådan för pappersdeklarationen att finnas kvar på Storgatan?

- Lämnar någon in pappersdeklarationer länger? Skämt åsido, ja det kommer man kunna göra. Men också på det nya kontoret på Slottsgatan.

Den här typen av sammanslagningar påbörjades för några år sedan i Sverige, det ska bli 124 kontor totalt. Från början var även Arbetsförmedlingen med i sammanslagningen, men drog sig senare ur eftersom deras verksamhet såg annorlunda ut.

- Resultatet från de enkätundersökningar vi gjort visar att de besökande i stort sett är nöjda. Det var lite struligt när arbetsförmedlingen också var med, men nu går det bra, menar Dalhielm.

Sista dagen som Skatteverkets expedition har öppet på Storgatan flyter saker på som vanligt. Servicehandläggare Agneta Johansson assistanser Medina Hersi och hänvisar henne vidare till Försäkringskassan på Slottsgatan.

- Jag tycker det blir bra att kontoret flyttas ännu närmare city. Det blir lättare att få hjälp med viktiga ärenden när allt är samlat, menar Medina Hersi.

En annan besökare på väg in genom portarna är Kåre Svensson. Han ser både för och nackdelar med sammanslagningen.

- Visst är det praktiskt om man har två ärenden till olika myndigheter, men en annan aspekt är att det kan anses skämmigt att förknippas med någon av myndigheterna. Men för mig spelar det inte så stor roll.

Mer läsning

Annons