Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skattletare ska hitta Sebastians ring

Kan metalldetektorer vara lösningen för att hitta den borttappade vigselringen på Metallsvenskan? Nu vill SMF, Sveriges metallsökarförening, i alla fall göra ett försök att hjälpa Sebastian Öberg.

Annons

Det var i går som NA berättade om Sebastian som under fredagskvällen tappade bort sin specialdesignade vigselring från Bolivia. Han har satt in en annons på Blocket och utlovar hittebelöning åt den som kan hjälpa honom.

– Jag tog kontakt med Sebastian direkt när jag såg grejen i NA, berättar örebroaren Lennart Pettersson som är medlem i SMF.

Han har redan vidtalat fyra kompisar i föreningen att med sina metalldetektorer gå över den av regnet kraftigt demolerade planen på Brickebackens IP. Men för att göra det krävs tillstånd av länsstyrelsen. Lennart skickade dörför redan under tisdagen in en ansökan med karta som exakt visar vilket område som avses.

– Vi har mycket kontakt med länsstyrelsen i samband med utgrävningar och dylikt, så vi kan gången. Men det tar nog en vecka innan vi får tillståndet på grund av deras handläggningsrutiner, säger Lennart Pettersson.

Handen på hjärtat, hur stor är chansen?

– Finns den där så hittar vi den, men säkert en och annan kapsyl också, säger Lennart Pettersson.

Mer läsning

Annons