Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skiss: Här stoppas trafiken i sommar

Artikel 8 av 107
Örebro 750 år
Visa alla artiklar

Engelbrektsgatan i höjd med Fisktorget kommer att stängas av för biltrafik i sommar. I stället ska det bli en plats för gående och folkliv.

Annons
Skiss över Fisktorget.

Det är mellan Köpmangatan och Kungsgatan, som båda ska vara fortsatt öppna för bilar, som gatan stängs av.

– Man skulle kunna flytta ut serveringar, det håller man på och diskuterar. Det är en huvudsakligen öppen yta. Det är bra för folklivet och ökad trivsel. Det är ett sätt att testa hur man kan göra för att ställa om ytor som i dag inte är fullt så tillgängliga för gående, säger kommunalrådet Björn Sundin (S).

Gatan kommer att vara avstängd under juni-augusti. Det diskuteras hur den här ytan delvis ska kunna användas dels vid Open art, dels vid stadens 750-årsjubileum, säger Björn Sundin.

– Man kommer att använda färg, möblering och grönska, så att man på olika sätt ser att det är en markerad yta och känner att det hör till folklivet, säger Björn Sundin.

Först var tanken att örebroarna skulle få rösta fram vilken gata som skulle stängas av, men den idén har man gått ifrån.

– Vi har konstaterat att det har funnits många förslag. Men det finns ändå ganska tydliga problem med de förslag som har kommit fram och då har vi konstaterat att det är bättre att vi lägger kraft på en utvärdering efteråt i stället för att ha en omröstning med förslag som inte är likvärdiga från början, säger Björn Sundin.

Alla artiklar i
Örebro 750 år

Bildspel: Vattenbanan invigs i Örebro

...

Annons