Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skjutningen i city: "Vi har två-tre huvudspår"

Mannen som sköts mitt i julruschen på Drottninggatan är fortfarande kvar på sjukhus.

Annons
Poliser utanför butiken på Drottninggatan där den skjutne föll ihop efter skjutningen mitt i julhandeln under lördagen.

Mannen har legat på USÖ sedan han sköts på öppen gata med två skott i centrala Örebro den 14 december. Örebropolisens förundersökningsledare Jonas Rydén vill dock inte berätta om hur den skjutne mår.

– Men vi har pratat med honom flera gånger och ska snart göra det på nytt, säger Rydén.

Han är alltså så pass bra att ni kunnat prata med honom?

– Ja, lite grand.

Vill han hjälpa till med utredningen?– Det vill jag inte uttala mig om, säger Jonas Rydén.

Mannen är eller har varit medlem i det kriminella nätverket Romano. Därför trodde polisen till en början att skjutningen var en del i det gängkrig mellan Romano och Black Cobra som skakat Kumla och Örebro. Men en kort tid senare tog polisen tillbaka de uppgifterna.

– Det finns ingenting som tyder på att skjutningen har med gängkriget att göra, säger Rydén.

Han vill inte gå in på några detaljer när det gäller utredningen, men säger att polisen riktar in sig på två-tre huvudspår. Utredarna väntar också på att analyserna av fynden på brottsplatsen ska bli klara.

När det gäller gängkriget har det varit lugnt i flera veckor nu, åtminstone utåt sett.

Två män är fortfarande misstänkta för mordförsöket på en man utanför sportbaren Kickoff i Kumla den 8 december. Men Kumlaborna är bara skäligen misstänkta, vilket är den svagare misstankegraden. Däremot sitter de fortfarande häktade, men enbart för grovt vapenbrott där misstankegraden är starkare.

Mannen som sköts utanför sportbaren har koppling till Black Cobra. Han var med i tingsrätten när Kumlaborna häktades den 12 december.

Ett stort slagsmål vid Statoil i Västhaga, polisens tillslag i korsningen Fredsgatan-Klostergatan och vandaliseringen av en restaurang i Karlskoga är andra händelser som inträffat under gängkriget.

Mer läsning

Annons