Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sköt arbetskamrat - nu dödshotas han 

Örebroaren som dömdes för att ha skjutit ihjäl Kenneth Hägglund i maj 2011 har hotats till livet. Någon har skickat ett brev till honom i fängelset med uttalade dödshot.

Annons
Kenneth Hägglund sköts ihjäl på sin arbetsplats på Holmen i Örebro.

”Du ska inte gå säker för du kan få en kniv i ryggen. Vem kommer bakom? Du kan aldrig vara säker. Du är en mördare och ska dömas därefter” står det bland annat i det handskrivna brevet. Det är överlämnat till polisen och hotet ska nu utredas.

Kenneth Hägglund sköts till döds från nära håll på sin arbetsplats på Holmen i Örebro. En före detta arbetskamrat till honom dömdes för att ha avlossat skottet. Fyra års fängelse för grovt vållande till annans död blev Göta hovrätts straff.

Åklagaren hade yrkat på att mannen skulle dömas till 16–18 års fängelse för mord. Men liksom tingsrätten ansåg hovrätten att skottet kan ha avlossats av misstag.

Bakgrund

Kenneth Hägglund sköts i lunchrummet på sin arbetsplats på Holmen sent på kvällen den 26 maj förra året.

Han sköts i ansiktet med ett skott. Någon strid hade inte förekommit.

Kroppen hittades dagen därpå, då också 49-åringen greps.

Männen hade tidigare varit jobbarkompisar, men 49-åringen hade slutat i början av 2010 sedan han blivit osams med några andra arbetskamrater.

Det fanns ingen teknisk bevisning som band 49-åringen till brottet.

Men det fanns flera andra bevis, bland annat hans erkännande direkt efter dådet. Han ringde en släkting och berättade att han ”skjutit Kecka” som Kenneth Hägglund kallades.

Mannen har genomgått en rättspsykiatrisk undersökning. Den visade att han var tillräckligt frisk för att dömas till fängelse.

Mer läsning

Annons