Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skotten i Vivalla: en ren slump att ingen blev dödad

21-åringen som sköt två män i benet i Vivalla centrum försökte döda dem med ytterligare skott, enligt åklagaren. 21-åringen åtalas därför för mordförsök.

Annons

Det framgår inte av åtalet vad som egentligen hände den där kvällen i Vivalla centrum den 20 januari när två män skottskadades. Men åklagaren anser att det finns tillräckliga bevis för att åtala 21-åringen för försök till mord alternativt grov misshandel.

Männen träffades i benen. Det var bara slumpen som gjorde att 21-åringen inte lyckades döda de två männen, enligt åklagaren, eftersom han sköt flera skott mot dem, men missade.

Ytterligare tre personer utsattes för livsfara eftersom de kunde ha träffats av kulorna. Tidigare har det talats om att narkotika var inblandad. 21-åringen har gång på gång stoppats av polisen med narkotika på sig eller i blodet.Han är straffad många gånger tidigare för bland annat rån, grov misshandel och försök till utpressning.

En 26-årig man åtalas för stämpling till mord, det vill säga åklagaren anser att han var med och planerade skotten tillsammans med 21-åringen. Dessutom åtalas 21-åringen för övergrepp i rättssak. Två dagar efter skotten hotade han ett vittne till livet, enligt åtalet.

Mer läsning

Annons