Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skottpengar att tjäna för studenter

Nu kan studenter tjäna extrapengar genom att skotta.

Annons
I Baronbackarna. Therese Nilsson håller snyggt vid Hjalmar Bergmans väg.

Vitt, vitt, vitt.Halka, osäkerhet, svårt att komma fram på grund av all snö.

Så skulle vintern i Örebro kunna vara om inte Öbos fastighetsservice, förstärkt med studenter, skottade och sandade.

21-åriga Therese Nilsson är en av de studenter som ökar framkomligheten i stans bostadsområden.

Varje morgon träffas folk från Öbos fastighetsservice på Dialoggatan för att bestämma var det ska skottas.

Snöläget innebär att den ordinarie personalen inte räcker till. Extrahjälp behövs och Öbo har sökt folk som är beredda att anstränga sig mitt i vintern.

Petter Runesson, chef för Öbos fastighetsservice, berättar att man samarbetat med bemanningsföretaget Academic Work för att hitta studenter som är villiga att markskotta i olika stadsdelar och tjäna en extra penning.

Therese Nilsson, 21, som hoppas på att bli polis och läser bland annat psykologi vid Örebro universitet, är en av de studenter som nappat på Öbos erbjudande.

– Jag gillar jobbet. Det är flexibelt, jag kan välja när jag vill jobba. Får 121 kronor i timmen. Med andra ord går det bra att kombinera med studierna, säger Therese som rekommenderar extraknäcket till andra studenter.

När Stadsliv träffar henne är hon ute med Öbos ordinarie personal i Baronbackarna. De hjälps åt att skotta och sanda vid gångar, trottoarer, källartrappor och vid sopstationer.

Hon har bara jobbat några dagar men är redan en i gänget. Av arbetskamraten Solbritt Karlsson får hon värmande uppmuntran i januarikylan:

– Therese har varit jätteduktig. Det är roligt att hon är med oss. Att Therese och andra studenter skottar och sandar är bra för oss som jobbar varje dag och givetvis också för alla hyresgäster, säger Solbritt till Stadsliv.

Vi befinner oss bara i början av januari. Den vita vintern förväntas bli lång och Öbo hoppas att fler studenter lockas av snöskottarjobbet.

Mer läsning

Annons