Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skulle få hjälp mot missbruk - dog på boende 

Som NA tidigare berättat om avled en kvinna på boendet Villa Magnolia i Örebro natten till den 1 oktober. Magnolia är ett boende för kvinnor med missbruksproblem. 

Annons

Enligt Aftonbladet misstänkte personalen redan kvällen innan att kvinnan tagit droger.

På morgonen den 1 oktober hittade personalen på Villa Magnolia i Örebro kvinnan avliden i sin säng. Enligt flera källor till NA ska kvinnan på tisdagskvällen den 30 september ha kommit till boendet med narkotika. 

I den lex Sarah-anmälan som Fenix:s ordförande skrivit under står att personalen på boendet tog kontakt med sin närmaste chef angående kvinnan. Chefen beslutade att ”urinprov och vidare åtgärder” skulle vidtas morgonen efter. Men då var kvinnan död.

I den kopia av lex Sarah-anmälan som NA begärt ut från Ivo, Inspektionen från vård och omsorg, finns ett maskerat stycke. Ivo skriver i ett skriftligt beslut till NA att maskningen motiveras av att skydda kvinnans minne och frid.

Men nu kan Aftonbladet avslöja att personelen redan på tisdagskvällen misstänkte att kvinnan tagit droger. Ändå dröjde det till morgonen efter innan åtgärder skulle vidtas.

NA har varit i kontakt med verksamhetschefen Peter Holmqvist. Han vill inte uttala sig förrän vårdboendets egen lex Sarah-utredning är klar.

- Vi kommer vänta in besked om dödsorsaken, säger Peter Homqvist till NA.

Rättsmedicinalverket tror att obduktionsrapporten kommer dröja ett par veckor till. Det är alltså ännu inte fastlagt vad som orsakade kvinnans död.

Mer läsning

Annons