Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slå dig ned - NA guidarbland uteserveringarna

Utsikt mot Slottet, tapastema eller uppträdanden av aktuella artister. Vad lockar dig till en uteservering? NA guidar till stans bästa utomhushäng.

Annons

Är det något man förknippar med sommarliv i stan så är det god mat och dryck på en trivsam uteservering. I år har kommunen gett 77 restauranger tillstånd att ha uteservering, jämfört med 74 i fjol.

- Det brukar ligga runt 70-75 tillstånd varje år, säger Anna-Britha Ulvenklev, handläggare på Gatu- och parkavdelningen.

Ny bestämmelse

En ny bestämmelse har krögarna att rätta sig efter i år, och den berör underlaget.

- Det är numera tillåtet att ha en tunn matta på marken för att jämna ut ojämnheter. Den ska färgmässigt vara i nyans med underlaget, säger Anna-Britha Ulvenklev.

För att du lättare ska kunna välja din favorituteservering har NA sammanställt en guide där vi presenterar bland annat nyheter, platstillgång, läge och evenemang.

Harrys:

Harrys uteservering lockar med sitt läge alldeles intill Svartån. Utseendemässigt har man inte gjort några förändringar inför säsongen – däremot har man satsat med en större andel infravärmda platser i delen som vetter ut mot Slottsparken. Torsdag till lördag har man öppet till 02, övriga dagar mellan 16 och sent.

www.orebro.harryspubar.se

Ritz:

Terrassen på Ritz är öppen onsdag, fredag och lördag och har ett hundratal sittplatser. Storleken är densamma som tidigare år.

- Årets tema är tapas, och det kommer att avspeglas i menyn på uteserveringen. Till det serveras roséviner, berättar ägaren Tomas Kurt.

I sommar har man ett flertal uppträdanden inbokade – bland annat kommer gäst-dj:s att spela skön musik för terrassens gäster.

www.kyrkoplan.se

O’learys:

Inför sommaren 2011 har O’learys satsat på en ny matta som ger ett fräschare intryck. Till uteserveringspremiären lanserades en nykomponerad meny med somriga influenser. Måndagar och tisdagar: 15-00. Onsdagar och torsdagar 15-02, fredagar och lördagar: klockan 12-02 samt söndagar 13-23. Vardagar i juli är det öppet från klockan 12.

www.olearys.se/orebro

Frimis:

Frimis trädgård är helt ombyggd inför årets säsong. Med nytt trädäck, en ny bar och 350 sittplatser är Frimis uteservering stans största. Man har öppet varje dag från klockan 16 till sent.

- I sommar kommer vi att bjuda på uppträdanden ute i trädgården. Bland annat kommer Movitz, The Moniker, lokala Jasmine Kara och Tove Styrke att spela, säger verksamhetschefen Olof Kempinsky.

Den 12 juni är det premiär för Frimis trädgård.

www.frimis.se

Villa Strömpis:

- En trivsam oas i hjärtat av Örebro.

Så vill krögaren Daniel Welin beskriva Villa Strömpis uteservering. Terrassen, med placering intill Svartån och vacker utsikt mot Örebro slott, har plats för 160 gäster. Öppet har man till klockan 23, med undantag för onsdag, torsdag och fredag då man stänger först klockan 00.

www.villastrompis.se

Pitchers:

Uteserveringen till den klassiska sportkrogen kan i år locka med skön matta på marken och ett helt nytt möblemang. Plats har man för 120-125 hungriga och törstiga örebroare. Till sommaren har man enligt krögaren Daniel Welin en ny och rolig meny.

- Panacottan i dessertmenyn är brutal, säger han.

www.pitchers.se/orebro

Bishops arms:

I direkt anslutning till Stora hotellet ligger klassiska puben Bishops arms med stor uteservering till stora delar under tak. Cirka 150 personer finns det plats för ute. På marknadsafton bjuds det på uppträdande av ett liveband – annars är det lågmäld musik som gäller. Öppettiderna är: måndag och tisdag, 16-00, onsdag och torsdag, 16-01, fredag, 15-02, lördag, 13-02 och söndag 15-22.

www.bishopsarms.com/orebro

Ivy bar:

På den nedre delen av Stortorget har Ivy bar sin uteservering. 150 gäster får plats i den för säsongen utbyggda serveringen – tolv nya soffgrupper gör vistelsen bekväm. Öppettiderna är mellan klockan 12 och 01 alla dagar. Just nu ser man över möjliga arrangemang i form av bland annat trubaduruppträdanden.

Fotnot: NA:s guide är inte en komplett sammanställning av Örebros alla uteserveringar. Vi har gjort ett urval av centralt belägna uteserveringar.

Mer läsning

Annons