Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slog i ansiktet med multiverktyg – anses ha agerat i nödvärn

Männen hade ouppklarade affärer mellan sig och hamnade i ett bråk som eskalerade. Den ena mannen slog den andra i ansiktet med ett multiverktyg men frias från åtalet om grov misshandel.

Annons

Männen träffades vid det aktuella tillfället utomhus i närheten av den ena mannens hem. De satt i en pergola och snackade när stämningen blev hätsk. Enligt domen började männen prata om affärer som de inte var överens om. De blev osams och den ena mannen slog den andra vilket bland annat resulterade i ett brutet kindben.

Den åtalade mannen, en 30-åring, hävdar att han agerat i nödvärn då den andra mannen var aggressiv och stod i vägen för öppningen på pergolan. 30-åringen tog enligt domen fram multiverktyget för att försöka få den andra mannen att flytta på sig. När denne inte gjorde det utan stoppade ner handen i fickan trodde den åtalade mannen att han skulle ta fram en kniv varpå han slog.

Den andre mannen har uppgett att diskussionen blev het och att det sedan plötsligt bara small.

Tingsrätten anser att männens ord står emot varandra, och eftersom det inte finns vittnen till händelsen är det inte motbevisat att den åtalade mannen befann sig i ett trängt läge och känt sig hotad.

30-åringen frias från anklagelserna om grov misshandel men döms till dagsböter för tre fall av brott mot knivlagen och tre fall av ringa narkotikabrott.

Läs mer:

Man misshandlad – blev slagen med ett multiverktyg

Mer läsning

Annons