Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slog och dödshotadebruden inför bröllopet

(NY VERSION 21.23) En 33-årig man anhölls under morgonen och bröllopet ställdes in. Han misstänks ha misshandlat och dödshotat den kvinna som han senare under dagen skulle gifta sig med.

Annons

- Det är första gången vi har visiterat någon och hittat två vigselringar i fickan, säger polisens vakthavande befäl Anders Wallin.

Bröllopet skulle äga rum under lördagen. Men redan under fredagskvällen inledde brudparet firandet genom att festa loss på krogen i Örebro. Någon gång under kvällen uppstod ett bråk som sedan fortsatte i parets bostad i Vintrosa. Bruden ringde därför efter polisen.

- Han har slagit henne och hotat att döda henne, och det gör han dessutom inför öronen på polispatrullen. Jag har en känsla av att han kommer att ha en rätt så ordentlig ågren när han nyktrat till, säger Anders Wallin.

Brudgummen greps klockan 00.19 natten mot lördag, tolv timmar innan sitt bröllop. Under förmiddagen förhördes han av åklagaren som beslöt att anhålla brudgummen.

- Det är ännu oklart om det blir något giftermål. Det blir inte i dag i alla fall, säger vakthavande befäl Torbjörn Roos.

Mannen släpptes senare under lördagseftermiddagen, men missade bröllopet som skulle inträffat tidigare under dagen.

Han är nu misstänkt för misshandel, olaga hot och för våldsamt motstånd mot de poliser som grep honom. Det är oklart vilka skador bruden fick.

- Det kanske var tur att hon upptäckte vem det var hon skulle gifta sig med innan, säger Anders Wallin.

Mer läsning

Annons