Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slog och knivhögg man- dömdes till fängelse

Den 25-årige man som knivhögg, slog och sparkade en 46-årig man i Rosta döms till ett års fängelse för grov misshandel. När ambulansen kom till Rosta var 46-åringen medvetslös och tuggade fradga.

Annons

Det var vid tretiden på eftermiddagen den 12 april som de båda männen, som känner varandra sedan tidigare, träffades i Rosta centrum. 25-åringen hade bestämt träff med 46-åringen, som trodde att han skulle bli bjuden på mat. Men i stället blev han utfrågad av den yngre mannen.

25-åringen, som inte har något uppehållstillstånd i Sverige, anklagade sitt offer för att ha anmält honom till polisen.

Förvandlades till bråk

Argumentationen förvandlades till ett bråk och 25-åringen tog strupgrepp på sitt offer och högg honom med en kniv i bröstet. Den misshandlade mannen fick själv ringa 112. Han blev kopplad till polisens kommunikationscentral, men hade svårt att göra sig förstådd och lämnade över sin mobiltelefon till en förbipasserande man. När ambulans kom till platsen låg 46-åringen medvetslös på marken och tuggade fradga.

När mannen kvicknade till på sjukhuset var han mycket medtagen och gick inte att kontakta. Han var förvirrad och anklagade både en polis och en sköterska för att ha försökt döda honom enligt domen som meddelades i Örebro tingsrätt i går.

25-åringen har i förhör erkänt att han örfilat den äldre mannen, men han har nekat till knivhuggningen. Den misshandlade mannen har uppgett att han blev slagen i huvudet med en planka av en annan man, men tingsrätten tror att 46-åringen var förvirrad och att 25-åringen utförde misshandeln ensam.

25-åringen döms till ett års fängelse för grov misshandel och fem års utvisning ur landet.

Mer läsning

Annons