Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smugglade opium för miljoner i tavlor

En 30-årig örebroare försökte smuggla in 3,6 kilo opium från Turkiet – värt nära 1,5 miljoner kronor. Narkotikan gömdes i tavlor inslagna i presentpapper. Nu har mannen dömts till fem år och sex månaders fängelse.

Annons
Här är delar av polisens förundersökningsmaterial. På fotot syns tavlorna där opiumet var gömt.

Det var den 13 mars som den turkiska tullen med hjälp av narkotikahundar reagerade på paketet och därefter kontaktade den svenska tullen. I fyra tavlor, inslagna i presentpapper, påträffades fyra paket med opium efter att bakstycket på tavlorna lossats.

Efter beslut av åklagare bestämdes att en kontrollerad leverans till Sverige skulle genomföras.

Tullkriminalen i Sverige kunde bekräfta att det handlade om opium och bytte ut mot paketen i tavlorna mot en annan substans, som sedan skickades vidare till Örebro.

30-åringen, som enligt honom själv hade beställt kläder till en kompis, gick tillsammans med kompisen för att hämta ut paketet den 25 mars.

Några timmar senare greps de båda männen efter att Tullkriminalen spanat mot både mot postens utlämningsställe och kompisens bostad i Örebro.

Örebro tingsrätt dömer nu 30-åringen till fängelse i fem år och sex månader för medhjälp till försök till grov narkotikasmuggling och försök till grovt narkotikabrott.

Läs mer i morgondagens NA, papperstidningen, eller köp den som e-tidning här nedan.

Mer läsning

Annons