Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snabbt växande stödgruppför Abdel Seidous pappa

Free Seidou. Så heter Facebookgruppen som har bildats för att få Black Knightspelaren Abdel Seidous pappa frigiven. På bara något dygn har den fått över 5 000 sympatisörer.

Annons
Svår situation. Abdel Seidous pappa sitter fängslad i Togo. Black Knights-spelaren vet inte vad han ska ta sig till. Så sent som i förra veckan kom ett rakt motsatt besked: Då skulle pappan släppas.Bild: Lennart Lundkvist

I torsdags kom chockbeskedet för Black Knightspelaren och högstadieläraren Abdel Seidou i Örebro: Hans pappa hade blivit dömd för inblandning i ett statskuppsförsök i Togo. Hans pappa Issifou Seidou fick tio års fängelse av domstolen i Togos huvudstad Lomé. Pappan är 69 år gammal och svensk medborgare.

Syskon i Togo

Abdel har syskon både i Örebro, Stockholm och i sitt ursprungsland Togo.

– Vi vill upplysa folk om vad som hänt och om situationen i Togo, inte bara vad som hänt min pappa utan mer allmänt om demokratifrågor. Togo är en diktatur som jag ser det, säger Abdel.

Det var hans lillasyster Wassila Seidou som startade facebookgruppen, men Abdel och ytterligare tre syskon hjälper till att administrera sidan.

– Vi har fått mycket hjälp från kompisar också, säger Abdel. Vi har lagt ut videos, fakta om Togo, tidningsartiklar och foton på pappa bland annat. Jag har stort stöd från mitt lag i amerikansk fotboll, Black Knights.

”Känsligt”

– Jag förstår att det är känsligt mellan olika regeringar. Men personligen tycker jag att inget blir bättre om svenska regeringen inte reagerar. Därför tycker jag att de borde göra i alla fall något, säger Abdel Seidou.

Mer läsning

Annons