Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart dags att byggaom Södra vattentornet

Södra vattentornet ska bli ett kontorshus. Just nu röjer man undan buskar och träd för att kunna bygga.

Annons
Drar i gång. Södra vattentornet vid Gustavsvik ska byggas om och bli kontor. I förgrunden syns Bosse Karlsson och Bengt Grafver som röjer träd och buskar.

För två år sedan skrev Stadsliv om Södra vattentornet och att Jacob Strömberg och hans företag Svenska mätcenter ska bygga kontor där. Nu har det varit tyst om projektet en tid men plötsligt ser det ut som om arbetet har satt i gång.

Vad är det som händer?– Läget är så här, berättar Jacob Strömberg. Det har varit en lång process. Vi skickade in bygglovshandlingarna den 31 december 2009 och först nu börjar vi vara i mål. Jag hoppas vi kan få bygglovet under den här veckan. Vi vill ju komma i gång med bygget före vintern.

Han fortsätter:

– Därför har vi börjat rensa upp och ta bort träd runt vattentornet och vi förbereder för byggstart inom de närmaste veckorna.

Vad är det ni ska göra?

– Vi kommer att bygga 4 000 kvadratmeter kontorsmiljö. Det ska bli Örebros roligaste kontorsarbetsplats. Dels ska det bli en glasbyggnad med restaurang intill vattentornet och så blir det tolv våningar kontor i själva tornet. Dessutom bygger vi om det gamla pumphuset.

När räknar ni med att allt ska vara klart?– Det måste vara klart senast september 2011 då har vi hyresgäster som måste in där. Det är också därför jag är så fruktansvärt småirriterad på kommunen. Jag vet att det här är komplicerat men det är tungt att jobba mot kommunen när det tar sån tid att få bygglovet.

Mer läsning

Annons