Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snittpriset på fritidshus ökar i Örebro

Fastighetsbyrån har tagit fram statistik som visar prisutvecklingen på fritidshus. Örebro kommun har bäst utveckling i länet med snittprisökning med 45 procent. Samtidigt har Nora sämst prisutveckling i hela landet.

Annons

Mäklarkedjan Fastighetsbyrån har undersökt prisutvecklingen de senaste fem åren i hela Sverige och i varje enskilt län. I hela Sverige har priserna stigit med 15 procent. Örebro län har dock högre än rikssnittet med en ökning på 18 procent, men utvecklingen varierar kraftigt i de olika kommunerna.

Bäst utveckling i länet har Örebro kommun med en snittprisökning på 45 procent. I Nora är utvecklingen den motsatta med en nedgång på 44 procent. Faktum är det är den sämsta prisutvecklingen i hela landet. Karlshamns kommun har bäst prisutveckling i landet med en ökning på 172 procent.

– Prisutvecklingen på fritidshus har stannat av de senaste åren. Tittar man i ett lite längre perspektiv så tror vi att fritidsboende kommer att bli allt mer intressant. Många väljer idag ett urbant, ofta mycket centralt boende. Stadsboendet är så eftertraktat att man är beredd att kompromissa med boyta, antal rum, tillgång till grönytor etc. När man väljer att bo på detta sätt kommer många att ha ett intresse för ett annat boende på fritiden och då kommer intresset för fritidshus att stegras. För tillfället kan man dock konstatera att det fortfarande i mycket är köparnas marknad, säger Lars-Erik Nykvist, VD på Fastighetsbyrån i ett pressmeddelande.

Jönköpings län har bäst prisutveckling i hela landet med en ökning på 38 procent. Kronobergs län sämst och det enda länet med negativ utveckling med en nedgång på sex procent.

Mer läsning

Annons