Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snöröjning på webben

(UPPDATERAD) Framkomligheten på Örebros gator har stundtals varit dålig i vinter men nu kan örebroarna följa snöröjarnas arbete på webben.

Annons

Många av stadens invånare har upprörts över oplogade gator och isiga trottoarer under den snörika vintern. Men tro inte att snöröjarna ligger på latsidan. Nu har kommunens tekniska förvaltning skapat en webbaserad dagbok där allmänheten kan följa snöröjarnas arbete. Dagboken finns på Örebro kommuns hemsida och uppdateras kontinuerligt(se länken till höger).

– Vi har faktiskt haft en liknande tjänst förut men tanken med den här dagboken är erbjuda allmänheten mer information om snöröjningen på ett lättåtkomligt sätt. Den kommer att uppdateras så fort det händer något nytt, säger Magnus Eriksson, enhetschef på Tekniska förvaltningen.

Många synpunkter och klagomål På hemsidan finns det även möjlighet för allmänheten att anmäla problem i snöröjningen till kommunen. En tjänst som använts flitigt den här vintern.

– Vi får in en hel del anmälningar, synpunkter och klagomål via webben. Det kan till exempel vara att vi plogat igen en garageuppfart. Men för tillfället tycker jag framkomligheten är bra i staden, säger Eriksson.

I dag fokuserar snöröjarna på att röja bort snöhögar som skymmer sikten i gatukorsningar och att riva bort is och sanda gator på stadsdelarna Norr, Väster och Öster.

Mer läsning

Annons