Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snurriga bubblor på vatten

Vid Gustavsvik kan man under sommaren prova att rulla runt i stora bollar på en sjö. Den nya vattenaktiviteten kallas Funballz.

Annons

– Jag har alltid velat rulla runt inuti en stor plastboll, säger Amanda Zetterberg.

Hon har precis klivit ur en av de stora luftfyllda bollarna och är både svettig och andfådd. Kul och jobbigt är orden hon använder för att beskriva upplevelsen. Tillsammans med sin bror Christoffer Zetterberg passar hon på att prova både de upplåsbara bollarna och att klättra uppför klättertornet.

Christoffer klättrar snabbt upp till tornets topp, På marken kons-taterar han att det var jobbigare att snurra runt i bollen än att klättra.

– Det är jobbigt på två olika sätt. Klättra tar mycket på armarna medan bollarna gjorde en helt slut i hela kroppen, säger han.

Baracker

Företaget som ordnar aktiviteterna kallar sig för Gustavsviks äventyrscenter och har några baracker vid Gustavsviks utomhusbad som utgångspunkt. Varje dag under hela sommaren kan man komma och prova Funballz eller klättra. Mats Andersson som driver äventyrscentret berättar att de i vinter kommer spola vatten på tornet så att man kan prova isklättring.

– Vi har flera olika aktiviteter men just Funballz hittade vi när vi letade runt efter en häftig vattenaktivitet, säger Mats Andersson.

Före midsommar har det inte varit jättemånga som provat men nu när semestrarna dragit igång tror Mats Andersson att det kommer komma många fler besökare.

Innesluten. Alla har inte varit inne i en stor plastboll men det har Amanda Zetterberg.
Rena snurren. Är man två personer ute på vattnet kan man tävla om vem som kan stå upp längst utan att tappa balansen.
Inget för höjdrädda. Klättertornet är ingen match för syskonen Christoffer och Amanda Zetterberg som snabbt når toppen.

Mer läsning

Annons