Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarkortets pris beror på var du köper

Se upp var du köper Tågkompaniets Sommarkort i år. Priset kan variera kanske mycket beroende på vem som är återförsäljare.

Annons

Tågkompaniet och Tåg i Bergslagen har ett speciellt sommarkort. Det innebär att man under tre dagar kan åka fritt på tåg och bussar i regionen.

Kortet kostar 350 kronor för vuxna men nu har läsare uppmärksammat att priset kan bli dyrare beroende på vem som är återförsäljare. Nytt för i år är nämligen att återförsäljarna får ta en provision på upp till tio procent direkt av kunden.

– Meningen är att göra det enklare för återförsäljarna, tidigare var provisionen inbakad i priset, berättar Anna Skalk på Tågkompaniets serviceavdelning.

Sommarkortet säljs på en rad olika ställen men billigast är att köpa det direkt från Tågkompaniet. Inte heller Länstrafiken i Örebro tar ut någon provision utan säljer kortet till grundpriset.

Fakta Sommarkortet

Sommarkortet är ett buss- och tågluffarkort som säljs under sommarmånaderna juni, juli och augusti.

Det gäller för obegränsat resande i de tre dagar kortet är giltigt på tåg och bussar i Dalarnas, Västmanlands och Örebro län samt i Gästrikland. Kortet gäller också för resa med Tågkompaniets tåg mellan Örebro och Mjölby.

Kortet gäller inte på X-trafiks tåg.

Bakom kortet står Tågkompaniet, Tåg i Bergslagen, Dalatrafik, X-trafik, Länstrafiken Örebro och Västmanlands lokaltrafik.

Mer läsning

Annons