Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sophämtning på entreprenad - igen

En stor del av sophämtningen i Örebro kommun kommer att läggas ut på entreprenad från och med slutet av november.

Annons

För abonnenterna ska det dock inte innebära några förändringar. En stor del av sophämtningen har tidigare legat på entreprenad. När tiden för den senaste gick ut tog kommunen över verksamheten tillfälligt för att med gott om tid kunna genomföra en ny upphandling. Att lägga ut verksamhet på entreprenad var det aldrig någon tvekan om.

– Min åsikt är att det är i princip är en åkeriverksamhet och inte något som kommunen ska syssla med, säger Gunnar Andersson (M), ordförande i tekniska nämnden. Den entreprenör som skötte verksamheten tidigare vann även den här upphandlingen. Det är IL Recycling AB.

– Ja, det råkade bli så säger Gunnar Andersson.

Krav: biobränsleEn nyhet i den här upphandlingen var att man krävde att alla sopbilarna skulle köras på biobränsle. För abonnenterna blir det dock inga skillnader, varken när det gäller pris eller antal hämtningar.

– Nej, det kommer inte att innebära några förändringar över huvud taget. För även om det blir en entreprenör som kör det här så är det i alla fall kommunen som ansvarar för det, säger Lars Hedström, enhetschef på kommunens avfallsavdelning. Omkring halva sophämtningen i kommunen kommer att ligga på entreprenad. IL Recycling får innerstan och bostadsområden.

– Det här är ett bra uppdrag och ett sätt att synas med våra bilar, säger Peter Östlund, marknadsområdeschef på IL Recycling.

Även Ragn-Sells AB har vunnit en entreprenad. Från den 6 december hämtar företaget hushållsavfall från underjordsbehållare.

Mer läsning

Annons