Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sörbyområdet kan varaintressant i utredningen

Runt utredningen om styckmordet på Norakvinnan Eva Magnusson finns uppgifter om att polisen, förutom Kilsbergen, också är intresserad av Sörbyområdet i Örebro, både genom helikopterspaning och annat sökande.

Annons

Stämmer det?

– Vi söker information på många sätt. Vilka områden utöver Kilsbergen vi är intresserade av vill jag inte svara på, säger Örebropolisens informatör Mats Nylén.

NA fick förra veckan uppgifter om att polisen sökt i rishögar i skogsområden vid Sörby. Men det tillbakavisades av polisen och förklarades med att man sökte ett trafikskadat rådjur. I veckan har uppgifter kommit om att polishelikoptern cirklat över Sörby. Men polisen hänvisar till att helikoptern kan ta olika vägar då den ska tankas.

Utredarnas uppföljning av tips från allmänheten fortsatte på olika sätt under fredagen, genom arbete både inom- och utomhus. Det fortsätter också under helgen.

Tips efterlysesI början av veckan efterlystes ytterligare tips från allmänheten om den vecka då Eva Magnusson försvann. Hon anmäldes försvunnen 29 december. Det är bland annat de tipsen som nu bearbetas.

Rikskriminalens gärningsmannaprofilgrupp har ännu inte lämnat svar till Örebropolisen.

Gruppen var förra veckan i Örebro.

– Vi väntar svar i nästa vecka, säger Mats Nylén.

I profilgruppen finns experter som gör en samlad bedömning av hur en gärningsman bakom ett styckmord agerar.

51-åringen nekar

51-åringen som häktats misstänkt för mordet nekar. Att gruppen kom till Örebro mitt i utredningen, och med en person häktad, har väckt frågor om oklarheter i utredningsarbetet.

Men polisens informationschef Torbjörn Carlson hävdar att polisen vill använda gruppens samlade expertis och att det inte är något konstigt med det.

Mer läsning

Annons