Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sortering av Norrlandspaket kan flyttas till Örebro

Posten överväger att flytta delar av paketsorteringen till Örebro, men inga beslut har ännu fattats.

Annons

Inom Posten pågår en ständig översyn över hur infrastruktur och logistik ska förändras, förbättras och rationaliseras men också för att minska påverkan på miljön. Och i ett av flera förslag finns en idé om att flytta delar av paketsorteringen av postpaket som ska till Norrland från Ånge till Örebro. Men inga beslut har fattats.

– Vår verksamhet är utsatt för hård konkurrens och vi ser ständigt över vår verksamhet, säger Markus Trautmann på Posten logistik.

Oklart när

– Men inga beslut kommer att fattas förrän alla fakta finns, och när alla delar är belysta. Och när det kommer att fattas ett beslut är i dag oklart. Men kan vi minska vägtransporterna så skulle påverkan på miljön också minska.

Även om det så småningom skulle bli en flytt av delar av paketsorteringen till Örebro så lär det inte skapa några större mängder nya arbetstillfällen då det mesta av sorteringen sker maskinellt.

Norrlandsförbundet, en intresseorganisation med 48 kommuner, flera landsting och många företag, oroas förstås av planerna och menar att om förslaget skulle bli verklighet så skulle det innebära en nedläggning av en redan väl fungerande paketsortering i den lilla landsortskommunen Ånge, med svåra konsekvenser som följd.

Mer läsning

Annons