Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spelarna sprang in i en tjuv i trapphuset

En tjuv tog sig under söndagskvällen in i Karolinska skolan där deltagare i Örebrocupen övernattade. Kamera och plånböcker stals från killarna i Futura P12 från Borgå i Finland.

Annons

Lagkamraterna tittade på fotbolls-VM och gick i pausen till salen där de bodde.

– När vi kom upp hörde vi en dörr som gnisslade. Sedan krockade vi med en man som gick nerför trappan, berättar Freddy Lindholm.

Mannen bar på plånböcker, men det reflekterade pojkarna inte över då. Men när de kom in i sovsalen upptäckte de att någon hade rotat igenom väskorna. Tre av pojkarna i laget hade blivit bestulna. Två plånböcker och en kamera var borta.

– Alla blev rädda. Men vi försökte vara lugna och inte få panik, säger Tristan Forslund.

Bra signalement

Polisen kom till platsen och pojkarna kunde ge bra signalement på mannen de hade mött i trappan. Hela laget var chockade efter händelsen.

– På natten var två vuxna vakna så att vi kunde känna oss trygga, säger Freddy Lindholm.

Pojkarna berättar att de av händelsen har lärt sig att inte lämna sina värdesaker och framför allt att låsa ordentligt.

Christer Lagerträd som är förläggningsansvarig för Örebrocupen berättar att liknande händelser inträffar varje år trots att en skolvärd finns på varje skola 24 timmar om dygnet samt regler och förmaningar.

Otur

– Det är otur när det händer men det är svårt att värja sig mot, säger han.

Bortsett från stölden var Futuras P12-lag ändå nöjda med resan och tävlingsinsatsen. Efter att ha blivit utslagna i B-semifinalen spenderade de gårdagen på slottet och i stan för att innan hemfärd tänka på roligare saker än stölden.

Mer läsning

Annons