Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spetsades på armeringsjärn: "Mår okej"

Mannen som föll ner på armeringsjärn vid torsdagens byggolycka verkar ha klarat sig ganska bra. - Efter omständigheterna är han okej, säger Richard Widmark, projektledare på Asplunds Bygg där mannen jobbar.

Annons

NA berättade på torsdagen om olyckan i den här texten. Även Mikael Johansson, ombudsman på Byggnads i Örebro har hört att mannen inte är allt för illa skadad. Han besökte arbetsplatsen på fredagsmorgonen och upplevde då att stämningen trots allt var relativt bra bland de som jobbar där.

-Ja, för de vet att killen som ramlade har klarat sig ganska skapligt. De hade pratat med honom nu på morgonen och han ville hem från sjukhuset. Det kanske inte sjukhuset går med på men det är ju ändå positiva signaler, säger Mikael Johansson.

Olyckan inträffade vid 15.30-tiden i går på Fabriksgatan – nära rondellen vid södra infarten – där Asplunds Bygg uppför nya kontorslokaler åt Aspholmens Fastigheter. Exakt hur det gick till är inte klart men mannen ska ha fallit från en plattform efter att ha klivit bakåt. Han föll cirka två meter och landade på armeringsjärn.

-Enligt uppgift var det fyra armeringsjärn som gick in olika långt i kroppen på honom, berättar Mikael Johansson.

Han berömmer Asplunds Bygg för hur de har hanterat händelsen.

-Företaget har agerat jättebra. Direkt aktiverade de en krisgrupp via företagshälsovården.

Olyckan utreds av polisen. Tekniker har varit på bygget och flera kortare förhör har hållits med personer som var på plats när mannen föll.

-Teknikerna säkrat upp omständigheterna på plats. Utifrån de uppgifterna kommer vi sedan att hålla ytterligare förhör, säger kriminalinspektör Tomas Carlson.

Platsen spärrades av men under förmiddagen hävdes avspärrningarna.

Olyckan kommer även att utredas av Arbetsmiljöverket.

Mer läsning

Annons