Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Splittrat Bandidos har halat flaggan

Bandidos har plockat ned sin flagga på lokalen på Holmen och enligt uppgift till NA är de ledande medlemmarna på väg till andra klubbar i landet.

Annons
Bandidos lokal. Örebropolisen har haft intensiv bevakning av Bandidos lokal sedan nätverket kom hit. Bild: lennart Lundkvist

Polisens satsning mot Bandidos kriminella verksamhet i Örebro har varit stor och efter flera tunga domar mot medlemmar är organisationen splittrad.

För ett par veckor sen plockades klubbens flagga ned från klubblokalen, en lokal som för övrigt Örebro kommun köpt upp och senare vräkt Bandidos från. Mc-klubben ska vara ute ur lokalen den sista december 2011. Källor uppger till NA att två av klubbens ledande personer är på väg till andra Bandidosklubbar ute i landet. Men helt tomt på Bandidosanknutna kommer det inte att bli i Örebro i och med att klubbens X-team (supporteravdelning) finns kvar för att bygga upp en ny organisation.

Torbjörn Carlson, informationschef på polisen, vill inte kommentera Bandidos nedläggning.

– Vi följer deras aktiviteter mycket noga, och ser i vilken riktning det går.

NA har uppgifter från flera källor att Bandidosmedlemmar från Örebro placerats ut på andra orter.– Det kan jag inte kommentera. Då ska det vara styrkt och klart på ett annat sätt. Allt jag kan säga är att vi har uppmärksamheten riktad mot det hållet.

Mer läsning

Annons