Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spräckte flickvännens trumhinna - döms

Mannen misshandlade sin flickvän så grovt att hon spräckte ena trumhinnan och drabbades av medvetandestörningar. Nu döms en 39-årig man till fängelse.

Annons

Den 39-årige mannen, som är hemmahörande i Halland, åtalades i slutet av augusti för upprepade och omfattande grova misshandlar av sin flickvän i hennes bostad i Örebro.

Under en dag i augusti utsatte han kvinnan för hänsynslöst våld och hot under flera timmars tid. Efter att kvinnan hade presenterat mannen som hennes dejt på krogen blev han ursinnig och stack hem. När hon sedan kom hem misshandlades hon svårt av 39-åringen.

Efteråt har hon uppgett att hon fortfarande inte kan gapa ordentligt och att hon knappt har någon hörsel kvar på ena öret, där trumhinnan var helt trasig efter misshandeln.

Mannen, som har erkänt brott, döms också för grov fridskränkning efter upprepat våld och hotelser under året.

Örebro tingsrätt konstaterar att det våld som kvinnan uppgett att hon utsatts för stämmer väl överens med uppgifterna från rättsläkaren. Rätten skriver att det har varit fråga om ett långdraget händelseförlopp och att 39-åringen visat särskild hänsynslöshet i kombination med upprepade kränkningar.

Mannen döms nu till 1,5 års fängelse för grov misshandel och grov fridskränkning. Han ska också betala skadestånd på 100 000 kronor. 39-åringen har tidigare dömts till fängelse för liknande våldsbrott.

Mer läsning

Annons