Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stad i ljus

Nya Kungsgatan invigs första advent, men redan för ett år sedan kunde örebroarna märka en förändring av stadsbilden.

Annons

Förra året kom Awesome Rags, konfektion, till Kungsgatan 10, och i somras kunde man börja fika på Central Park i gallerian Oscar C.

– Nu etablerar Ulla Popken, en tysk modekedja, sin första butik i Sverige på Kungsgatan i gallerian. Ulla Popken har cirka 350 butiker i ett 20-tal länder, säger Sune Åkesson på Asplunds fastigheter.

Carlsson Åqvist har under de senaste åren byggt nytt på Kungsgatan 11–15.

– Vi kallar det Victoriahuset eftersom skofabriken Victoria, som vårt företag ägde från 1920-talet till 1980-talet låg i detta kvarter, berättar Björn Åqvist från Åqvist Carlsson.

Huset rymmer 90 lägenheter och dessa blev inflyttningsklara och uthyrda till förra årsskiftet. Ihopbyggt med grannfastigheten, med infart från Nygatan, finns i källaren ett p-garage med 110 platser för allmänheten.

I Victoriahuset ska fyra butiker finnas. Systembolaget flyttade in sommaren 2009. Nya blir Lady Tramp och Apoteket.

– Sist har vi en ganska stor och djup lokal, och om denna för vi diskussioner med ett par intressenter, men det är inte klart vem som ska dit, förklarar Björn Åqvist.

– I trottoarerna på vår del av gatan ska det bli trottoarvärme för att hindra halka. Till invigningen kommer ny fin julbelysning att finnas, fortsätter Björn Åqvist.

Mer läsning

Annons