Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stadsarkivet sätter fokus på örebroare i historien

Stadsarkivet i Örebro har inga begränsningar när det gäller öppettider. Arkivet stänger inte. Du kan komma hit när det behagar dig för att se porträtt på örebroare.

Annons
Linneklätt. Viga kraftkarlar i Örebro.

Det handlar om en annorlunda fotoutställning och bilderna är hämtade ur arkivets samlingar. Cirka 40 porträtt från förr visas i fönstren på Stadsarkivet till och med den 31 augusti.

Förbipasserande vid Stadsarkivet i Grenadjärstaden, vid gamla I  3, kan i första hand inte se några kändisar utan framför allt vanliga örebroare som är förevigade mellan 1890-talet och 1970-talet. Här kan du se brottare, barn, studenter, renhållningsarbetare, hisspojkar, cirkusartister och sotare.

Jo, här finns en folkhemskändis. Det är Harald Aronsson, fotograferad vid Krämarhusen. För mer information hänvisar Stadsliv till Stadsarkivets hemsida: www.orebro.se/stadsarkivet.

Inomhus på Stadsarkivet-Kanslihuset, kan besökare se en utställning om porträttfotografi – med vackra ramar! Denna utställning visas under Stadsarkivets vanliga öppettider måndag–fredag 10–16. Från 23 juni till 15 augusti måndag–fredag 10–13. Utställningarna är en del av Photo Örebro 2014.

Den 26 augusti mellan 18 och 19.30 håller Jeanette Klingberg föredraget Porträttfynd. Hon berättar om hur vi för eftervärlden kan rädda och bevara bilder genom att skanna dem och publicera dem i databasen Porträttfynd.

Mer läsning

Annons