Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stal för 24 000 - i specialväska

Utrustad med en preparerad väska plockade den 38-åriga kvinnan på sig smink och parfym för 24 000 kronor. Men utanför kassan stoppades hon av en butikskontrollant.

Annons

Det var strax före klockan 18 i kväll som kvinnan rörde sig på Åhléns sminkavdelning. Hon stoppade på sig en betydande mängd smink och parfym - men inte i en kassakorg utan rakt ned i en väska specialpreparerad för att larmet inte ska gå då hon passerar bågarna utan att betala.

- Ja, det går ju att preparera väskor så att larm inte löser ut. Men den här gången blev hon uppmärksammad av en butikskontrollant, säger Anders Wallin, vakthavande befäl på Örebropolisen.

Utanför butiken stoppades 38-åringen av kontrollanten som i sin tur tillkallade polis. Patrullen grep kvinnan misstänkt för stöld. Det visar sig då att kvinnan inte är någon förstagångsförbrytare i stöldsammanhang.

- Nej, hon är känd av oss för liknande brottslighet tidigare. För en vecka sedan, den 26 november, dömdes hon senast för försök till stöld.

För bara ett par veckor sedan greps en person i samma butik efter att ha försökt stjäla varor till ett värde av 50 000 kronor.

- Ja, när det handlar om smink och parfymer blir det snabbt betydande värden, säger Anders Wallin. 

Mer läsning

Annons