Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stal klubbkläder

Tjuvarna bröt sig in genom järndörren och tog med sig alla uppsättningar av FK Örebros nyinköpta matchställ.

Annons

Under FK Örebros sommaruppehåll bröt sig någon in i klubbens bod ute på Hedens IP. Förrådet har armerade fönster och järndörr. Men tjuvarna lyckades bryta sönder låset på dörren och ta sig in. Klubbens tränare Lars Mohlin upptäckte stölden i tisdags.

Det grön-vita matchstället, inklusive tröjor, byxor och strumpor, var borta. Med sig fick tjuvarna också en elektrisk fotbollspump, bollar och sjukvårdsmaterial.

- Vad ska de använda tröjorna till? Vi har ju tryckt vårt klubbmärke på tröjorna och de är unika för FK Örebro, säger Lars Mohlin.

- Vi har inga försäkringar. Föreningar i vår storlek har inte riktigt råd med det. Sedan finns det många andra klubbar som har förråd där ute. Men just vår bod som var mest inbrottssäker, den bröt de sig in i, säger han.

Tjuvarna tog allt som var nytt. Gamla matchställ och bollar finns fortfarande kvar. Som det ser ut just nu får klubben använda de gamla ställen när säsongen drar i gång igen den 10 augusti. Eftersom FK Örebro är en liten förening med två lag i division sju och fem så betalar medlemmarna i föreningen alla kostnader.

- Mest akut just nu är att fixa nya matchställ. Men det är mycket pengar för en liten förening, vi köper inte nya varje år och de gamla är väldigt slitna, säger Lars Mohlin.

Mer läsning

Annons