Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stängd grind vid Strömpis

En av grindarna vid Strömpis hålls låst dygnet runt. Det får den inte, menar kommunen och påpekar att det är parkmark runt Strömpis-holmen som ska vara tillgänglig för alla.

Annons
Stopp. Grinden till Strömpis ”baksida” ska hållas öppen från klockan sex på morgonen. Den får bara vara stängd nattetid. Men krogen har, mot reglerna, hållit den låst dygnet runt.

I lördags skrev vi om grindarna vid Strömpis som efter attentaten mot krogen får hållas låsta mellan midnatt och klockan sex på morgonen. Det här gäller alla grindar runt den lilla Strömpis-holmen i Svartån. Det innebär att det inte går att passera Norra och Södra Strömbron nattetid. Det går inte heller att komma in bakvägen på Strömpisholmen, från öster. Men varje morgon ska grindarna låsas upp igen. Efter artikeln har flera läsare hört av sig och berättar att en av grindarna inte öppnas över huvudtaget. Den har varit låst dygnet runt i flera veckor.

På Tekniska förvaltningen är man medveten om problemet. Anna-Britha Ulvenklev berättar att de vid flera tillfällen har påpekat för krogägarna att de måste öppna grinden dagtid.

Varför är det så viktigt?– Det här är en parkdel som ska vara tillgänglig för alla. De som hyr Strömpis har inte ensamrätt på den. Det är inte ok att hålla grinden låst.

Men om krogägarna fortsätter att hålla den låst, kan kommunen göra något åt det?– Det är ytterst sällan vi går in och gör något handgripligt men vi får se hur vi ska gå vidare med det här om de inte följer de regler som satts upp.

Daniel Welin är delägare till Villa Strömpis. Han säger så här:

– Det där är en rutinbrist. Vi har glömt att låsa upp den, och det ska vi göra från och med nu.

Mer läsning

Annons