Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stanley arrangerar vinmässa

Nästa år lanserar Stanley Wong från Örebro sin femte mässa i Göteborg. Tillsammans med Svenska mässan AB arrangerar de en tillställning med vin och delikatesser från ungefär 80 utställare.
– Det kommer produkter från hela världen, säger Stanley Wong.

Annons
Stanley Wong

– Save the date, boka in datumet nästa år, säger örebroaren Stanley Wong och skrattar. Han har erfarenhet från restaurangbranschen men har under flera år engagerat sig i olika mässor.

Nu lanserar han sitt senaste projekt i samarbete med Svenska mässan AB, Göteborg Vin Deli, en mässa som specialiserar sig på vin och delikatesser.

– Det är Göteborgs första renodlade vin- och delikatessmässa. Det kommer produkter från hela världen men självklart svenska varor också. Jag räknar med att vi landar på någonstans runt 80 dryck- och delikatessutställare. Det här har många vinimportörer väntat på, säger Stanley Wong.

Göteborg Vin  Deli är planerat att äga rum samtidigt som ”TUR”, Skandinaviens största res- och mötesmässa. Enligt Stanley Wong är detta ingen slump.

– Det är ett medvetet val. De här mässorna har ju lite beröring så det blir lite draghjälp. Men det är två separata mässor. Svenska mässan tycker att det här ska bli jättekul. Det är ett bra komplement. Delikatesser är ju något som passar ihop med resor.

I flera år har Stanley Wong anordnat mässor på olika platser. Men för honom har det aldrig handlat om att flytta vidare verksamheten och i Göteborg vill han ge staden något att vara stolt över.

– Det låter lite klyschigt men för mig handlar det om att skapa ett värde för staden, så att göteborgarna känner ”det här är vår mässa”. Det blir ju lite besökseffekter, folk bor på hotell och kommer från andra städer.

Men det är inte en dans på rosor att organisera en mässa i Göteborg. Det fick Stanley Wong uppleva ifjol under hans öl- och whiskymässa.

Där blev trycket för stort på de små lokalerna och hundratals personer kunde inte komma in. Och medan vin- och delikatessmässan öppnar sina dörrar nästa år så ligger nästa öl- och whiskymässa runt hörnet i april, en utmaning han ser fram emot.

– Vi kommer köra på i år med dubbla ytor, 9000 kvadrat och andra lokaler. Vi kör i tre dagar och öppnar mycket tidigare. Det är den största satsningen som vi någonsin gjort. Jag är superladdad och räknar med att det kommer mellan 22 000 – 24 000 personer på tre dagar. Det blir ju faktiskt en av de största öl- och whiskymässorna i världen.

Idag är det alla hjärtans dag och Stanley Wong berättar hur man lyckas med firandet.

– Köp lite lyxigare. Köp kanske den champagnen som kostar en hundring mer och besök till exempel saluhallen i Örebro. Lägg några kronor extra på det som man normalt inte unnar sig.

Mer läsning

Annons