Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Starka reaktioner på epaträff 

Reaktionerna efter helgens epatraktor-träff har varit starka.
– Folk stod och kissade mot fasaden och klättrade upp på vår balkong, säger Stefan Axellie, vice vd för Würth svenska AB.

Annons

Würth ligger granne med företaget där arrangemanget hölls och många ungdomar parkerade sina bilar där. Arrangörerna förstår att Würth är upprörda. Men enligt ungdomarna var tanken att alla skulle in på det andra företagets parkering.

– Det var inte meningen att någon skulle ställa sig på Würths parkering, säger Joakim Ahlen, en av arrangörerna. Vi hann inte släppa in alla som kom på det tilltänkta området, och då ställde de sig där.

Würths vice vd reagerade

på att Würth inte blev informerade om aktiviten och på vad han anser är överträdelse på privat mark.

– Jag ringde polisen vid två tillfällen under lördagen, säger Stefan Axellie. När jag var där i dag var en skylt borta, någon hade rispat in fula ord i fasaden, förstört planteringssättningar, samt gräsmattan och det var skräp och krossat glas på parkeringen.

Arrangörerna beklagar det inträffade, men säger att varje individ utanför arrangemanget ansvarar för sina egna handlingar. Arrangörerna har varit på platsen idag för att städa.

– Men med facit i hand skulle vi kontaktat Würth för att stänga av parkeringen, säger Joakim Ahlen.

Många andra har också haft

starka reaktioner på epa-träffen. På na.se har diskussionen gått varm. En läsare skriver ”epa-traktorerna blockerade trafiken genom att ligga i bredd från Rejmesrondellen fram till gamla Coopavfarten i Lillån. En del av sträckan låg de även tre i natt bredd.” En läsare med synonymen ”Skägg Leffe” skriver ” Dessa fordon borde enbart få framföras på enskilda vägar. Är bara i vägen och stoppar upp trafiken.”

En person reagerade så pass starkt att han hade sönder en av epa-traktorernas framruta. Vad som fick personen att göra det är oklart. Mannen ska även ha hotat epa-ägaren till livet och dragit honom i armen. Mannen är enligt polisen misstänkt för misshandel, olaga hot och skadegörelse.

Polisen fick in klagomål från grannar till träffen om att flera epatraktorer med husvagnar befann sig på privat mark och att skyltar slagits ner.

– Vi var på plats senast vid 10-tiden på söndagsmorgonen och då hade man städat och det var god ordning, säger Lotta Lindblad, vakthavande befäl på Örebropolisen.

Uppemot 175 epatraktorer var med på träffen.

Mer läsning

Annons