Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stöldvåg på Villa Strömpis

Två män har häktats misstänkta för stöld av mobiltelefoner på Villa Strömpis. Det är den tredje stöldvågen på några månader.
– Det är verkligen jättetråkigt att sånt här finns och ännu tråkigare att det är organiserade ligor, säger Strömpis ägare Daniel Welin.

Annons

I september dömdes en 33-årig man till ett år och sex månaders fängelse för stölder på krogarna Strömpis och Satin. Mannen erkände stölderna och menade att han var styrd av djävulen.

Nu har två män, 23 och 24 år gamla, häktats misstänkta för grov stöld på Strömpis fredagen den 25 november.

– Jag påstår att de har stulit ett tiotal mobiltelefoner. Det är alla sorter, några dyrare och några billigare, säger åklagare Anna Maria Larsson.

Männen greps av polis och ordningsvakt när de var på väg ut från krogen. Förutom mobiltelefonerna ska de även ha stulit en plånbok. De flesta telefoner har de fiskat upp ur handväskor, någon har tagits ur en ficka.

– De sitter frihetsberövade för att det finns risk för fortsatt brottslighet, och för att de inte ska kunna prata med varandra, säger Larsson.

På fredagen startar en rättegång mot en 31-årig man från Arboga som även han misstänks för stölder på Strömpis. Han greps i anslutning till krogen med tre telefoner på sig den 12 november och har suttit frihetsberövad sedan dess.

Villa Strömpis ägare Daniel Welin är medveten om höstens stöldvågor. Han berättar att hans personal arbetar aktivt för att stoppa tjuvarna.

- Vi för en dialog med polisen och håller numer extra koll. De två senaste helgerna är det faktiskt våra egna vakter som tagit fast dem. Polisen är mycket nöjd med vårt arbete.

Mer läsning

Annons