Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stoppar alkoholservering på Örebrorestaurang

I över två månader har tillståndsenheten förgäves försökt komma i kontakt med ägaren till restaurang Indigo i Örebro för att få in en rapport. Nu har enheten beslutat att restaurangen inte längre får servera alkohol.

Annons

Tillståndsenheten har vid upprepade tillfällen sökt Indigos ägare för att få in en restaurangrapport. Man har skickat brev, ringt och till och med försökt träffa restaurangägaren. Men inget har lyckats.

Därför dras restaurangens serveringstillstånd in med omedelbar verkan, och restaurangen får inte servera alkohol. Restaurangrapporten skickades till restaurangägaren i januari och skulle ha lämnats in senast den första mars.

Eftersom ägaren struntat i att lämna in de handlingar som tillståndsenheten kvävt, är varken erinran eller varning aktuellt, skriver enheten i ett beslut.

I rapporten ska uppgifter om företagets bokföring redovisas. Uppgifterna gör det möjligt att kontrollera hur alkoholdrycker hanteras av restaurangen. Enligt alkohollagen måste restauranger redovisa både inköp och försäljning av alkoholdrycker.

Restaurangägaren kan överklaga beslutet inom tre veckor. NA har sökt ägaren för en kommentar.

Två andra restauranger får en erinran av tillståndsenheten. En restaurang utanför Örebro skickade in sin restaurangrapport en månad för sent. På en restaurang på väster i Örebro serverade en person som inte var anställd på restaurangen alkohol till gäster.

Mer läsning

Annons